top of page
Mijn inspiratiebron

Tijdens het schilderen laat ik mij altijd leiden door de indrukken, woorden en beelden die in mij opkomen. In mijn beleving zijn die afkomstig van de Heilige Geest, maar daar kan je natuurlijk verschillend over denken.

 

Ik ben niet opgegroeid met de Bijbel en kende de verhalen nauwelijks. Door mijn autisme had ik in het begin veel moeite met het lezen en begrijpen van de Bijbel. Uiteindelijk heb ik God om hulp gevraagd.

 

Als antwoord "kreeg" ik een schilderij van Hem: Ik ben de Deur voor de schapen. Dit is een samenvatting van de Bijbel, gevangen in een beeld. God heeft me hier volledig in geleid. De diepgaande symboliek in dit schilderij had ik onmogelijk zelf kunnen bedenken.

Ik ben de Deur voor de schapen

Ik ben het Licht voor de wereld

Benieuwd naar de symboliek in het schilderij? Klik dan hier.

Zo neemt God mij telkens opnieuw bij de hand om de achtergrond en de diepte van de verhalen in de Bijbel te ontdekken. Dit klinkt heel bijzonder en dat is het ook. Maar ik wil benadrukken dat dit niets over mijzelf zegt. Daarentegen zegt het alles over de God die ik liefheb en die ik groot wil maken met mijn kunst.

 

Ik kan God alleen maar diep dankbaar zijn voor wat Hij allemaal in mijn leven doet. Hij leidt mij door het leven heen. Niet alleen tijdens het schilderen, maar op alle gebieden van mijn leven. Hierdoor worden de grote beperkingen die ik vanwege mijn autisme ervaar, voor een groot deel gecompenseerd. En dat mag je gerust een wonder noemen.

bottom of page