top of page
Mijn schilderijen

Ik werk met acrylverf op doek en op papier. Daarnaast maak ik gebruik van acrylstiften en fineliners. Kleur speelt een belangrijke rol in mijn werk. Als kunstenaar ben ik te karakteriseren als een colorist. Mijn schilderijen zijn uit vele lagen opgebouwd, waardoor de kleuren levendig en sprankelend worden. Dit is een eerbetoon aan de grote Kunstenaar, die de wereld zo wonderbaarlijk mooi en kleurrijk heeft geschapen.

In mijn werk wil ik de schoonheid van de imperfectie zichtbaar maken. Wij mensen streven zo vaak naar perfectie, maar daarmee leggen we de lat enorm hoog voor onszelf. Ik wil graag laten zien dat imperfectie juist zo mooi kan zijn.

Mijn schilderijen kan je kenschetsen als outsider art, wat verwant is aan naïeve kunst. Van dit soort oorspronkelijke en enigszins kinderlijke kunst kan ik heel blij worden. Om dit karakter van mijn werk te behouden, heb ik er bewust voor gekozen om niet volgens de "regels der kunsten" te leren schilderen. Hiermee wil ik voorkomen dat ik toch onwillekeurig mijn  onbevangenheid kwijt raak tijdens het schilderen.

Op kunstzinnig gebied ben ik niet totaal onervaren. Op de middelbare school had ik tekenen in mijn eindexamenpakket. In 1994 heb ik een jaar als assistent lay-out bij een drukkerij gewerkt. Ook heb ik gedurende vier jaar creatieve therapie gevolgd. Daar heb ik geleerd om mijn gedachten en gevoelens in beelden uit te drukken.

bottom of page